Overmars shockeert met onthulling over gezondheid: “Niet te herstellen”

Overmars shockeert met onthulling over gezondheid: “Niet te herstellen”
Zaterdag 06 mei 2023 - 10:00   I   door Redactie

Heel Antwerp lijkt momenteel op een roze wolk te zitten. Na de winst in de bekerfinale volgde er woensdag een overtuigende prestatie tegen Union.

Bij Het Laatste Nieuws nam Marc Degryse een interview af met Marc Overmars, sinds afgelopen zomer de sportief directeur bij Antwerp. In december kreeg Overmars een hartaanval en Degryse vroeg hoe het nu met hem gaat.

“Het is lastig. Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat. En mijn focus houden, kost energie”, opent Overmars. “Mijn hart is voor 45 procent afgestorven. Dan hoef ik niet uit te leggen hoe iemand zich voelt.” Degryse reageert geshokeerd: “45 procent? Da's bijna de helft.”

“Ik heb zoveel schade opgelopen, dat het niet meer te herstellen valt. Je ziet ook wel hoe ik adem. Maar je moet geen medelijden met me hebben. Ik ben een gelukkig man. En ik sterf liever hier, dan dat ik niets aan het doen ben”, verklaart de sportief directeur van de Great Old.

Herstel

“Ik train hier op de club met begeleiding om het weer beter te maken, maar het is zó zwaar… Als mensen mij vragen hoe het met me gaat, zeg ik vaak: 'Een been breken, daar kan je mee omgaan.' Ik heb vier keer mijn knieën gescheurd maar dit is een andere blessure… ”, aldus Overmars

Ook mentaal moet Overmars in functie van zijn job scherp blijven: “Ik moet mijn krachten goed verdelen. Als er een paar belangrijke punten of afspraken op de agenda staan, dan focus ik me daarop. Om dan de dag erna even te recupereren.”

Poll: Heb jij ooit al een hartaanval gehad?

TAGS  I  Antwerp

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024