Sonck doet straffe onthulling over Johan Boskamp: "Nu mag ik dat zeggen"

Sonck doet straffe onthulling over Johan Boskamp:
Donderdag 20 april 2023 - 11:00   I   door Redactie

Johan Boskamp is een populaire figuur in België. En Wesley Sonck een gewaardeerde analist. Beiden hebben ze ook een geschiedenis.

Want in februari 2000 kreeg Sonck bij KRC Genk Boskamp als trainer. In dat seizoen wonnen de Limburgers onder zijn leiding wel de beker, maar het jaar erna liep het mis. En dat herinnert Sonck zich nog goed.

"Ik heb maar één trainer gehad die ooit zei tegenover de spelersgroep ‘Beslissen jullie nu maar zelf of jullie nog door willen met mij of niet", aldus Sonck in Extra Time. "Ik geef jullie zoveel tijd en als ik terugkom wil ik een antwoord."

Het leidde niet tot een ontslag, al had dat zeker wel gekund. "Nu mag ik dat zeggen", onthulde Sonck. "Wij voelden allemaal dat het niet klikte, maar we durfden het niet zeggen. Boskamp was toen zichzelf niet door de problemen met zijn vrouw."

Strijd

Dat was de periode dat Jenny Boskamp streed tegen borstkanker. Een strijd waarvan ze uiteindelijk zelf aangaf dat ze die niet meer wilde voeren, waarna er euthanasie aan te pas kwam. Logischerwijze had dat invloed op zijn werk als trainer.

Poll: Zou jij - als het mogelijk was - graag eens Boskamp als trainer hebben gehad?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024