Vanhaezebrouck zorgt op persconferentie voor ophef met betrekking tot Club

Vanhaezebrouck zorgt op persconferentie voor ophef met betrekking tot Club
Vrijdag 14 april 2023 - 19:00   I   door Redactie

Het is zelden zo spannend geweest voor het laatste ticket in play-off 1. Vandaar ook dat er serieuze nervositeit heerst in Gent.

In de eerste plaats bij Hein Vanhaezebrouck. Die is nooit op zijn mond gevallen, maar liet zich op de persconferentie in aanloop naar de belangrijke partij op het veld van KV Mechelen op zondag bijzonder scherp uit.

Hij nam het woord complottheorie dan wel niet in de mond, maar insinueerde toch overduidelijk dat er bepaalde dingen aan het gebeuren waren die hij toch maar moeilijk kon begrijpen, zoniet zelfs verdacht vond.

Eén daarvan was het gegeven dat Malinwa-trainer Defour plots aankondigde dat Birger Verstraete, die in aanloop naar de bekerfinale (waar hij niet mag spelen tegen moederclub Antwerp) de voorbije weken uit de selectie viel, er nu plots wel weer bij is.  

Dingen gebeurd

"Ik hoor nu dat ze in Mechelen iedereen scherp willen krijgen en Birger daarom terugkeert in de groep", aldus Vanhaezebrouck. "Alle middelen worden er dus aangehaald, vooral tégen AA Gent blijkbaar. De voorbije weken was het wel wat anders." 

Een duidelijke verwijzing naar Club Brugge dat ondanks de eigen mindere vorm vrij gemakkelijk ging winnen op Mechelen, dat toen dus zónder Verstraete speelde. Ook sneerde HVH naar de arbitrage.

In de nek

"Ik wil absoluut hetzelfde scenario vermijden als vorig jaar, toen we er net naast vielen. Er zijn toen bepaalde dingen gebeurd tegen Cercle. Dat in Mechelen hetzelfde trio refs de match in goede banen moet leiden, zal wel puur toeval zijn."

Ook dat heeft natuurlijk allemaal betrekking op Club Brugge dat de Buffalo's nog altijd in de nek ademt voor plaats vier. Met één match meer gewonnen en evenveel punten kan AA Gent zich geen enkele misstap veroorloven. Vandaar de uitspraken van Vanhaezebrouck.

Poll: Vind je dat Vanhaezebrouck gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KV Mechelen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024