Duivel solliciteert bij JPL-clubs: International wil ‘pijnlijke’ comeback maken

Duivel solliciteert bij JPL-clubs: International wil ‘pijnlijke’ comeback maken
Zaterdag 08 april 2023 - 12:30   I   door Redactie

Heel wat oudere Rode Duivels maakten de afgelopen jaren een comeback in de Jupiler Pro League. Denk maar aan voorbeelden als Kompany, Chadli, Alderweireld, Nainggolan, Boyata en Vertonghen.

Deze zomer zou er mogelijk nog een naam aan dat lijstje toegevoegd kunnen worden. 35-voudige Rode Duivel Jason Denayer zal dan namelijk een transfervrije speler zijn. Hij maakte in het verleden onder meer indruk bij Lyon — met een halve finale in de Champions League als hoogtepunt — maar koos afgelopen zomer voor een avontuur in de Arabische Emiraten.

Aan dat verhaal zal hij allicht heel wat geld — maar hoogstwaarschijnlijk niet zo veel plezier — overhouden. Denayer kwam namelijk al sinds december niet meer in actie, best pijnlijk. De (ex?)-Duivel is inmiddels 27 en liet een aantal maanden geleden al weten dat hij volgend seizoen zijn carrière in België zou willen herlanceren. Zal er een topclub toehappen?

Een comeback in België zou voor Denayer om verschillende redenen interessant zijn. Hij is zo natuurlijk dichter bij zijn familie en vrienden, maar ook met het oog op de Rode Duivels zou het een goede zet kunnen zijn. Tedesco heeft al bewezen dat hij de JPL niet zó hoog inschat, maar het is zonder twijfel een verbetering tegenover de… (even de naam opzoeken) UAE Pro League… Wordt vervolgd. 

Poll: Zou jij Denayer graag bij je favoriete JPL-club zien spelen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024