Butez laat zich plots uit over Antwerp-bannellingen Nainggolan en Lamkel Zé

Butez laat zich plots uit over Antwerp-bannellingen Nainggolan en Lamkel Zé
Zaterdag 08 april 2023 - 10:00   I   door Redactie

Antwerp is de enige ploeg die de dubbel nog kan pakken. In de bekerfinale moeten ze voorbij KV Mechelen zien te raken, terwijl ze in de competitie af te rekenen krijgen met KRC Genk en Union.

De Great Old kan al het hele seizoen rekenen op een absolute puntenpakker tussen de palen: Jean Butez. De Fransman hield al 17 van zijn 31 competitiematchen de nul. Dat is meer dan vijftig procent van zijn gekeepte wedstrijden zónder tegendoelpunt, impressionant. De keeper stond zaterdag de Gazet van Antwerpen te woord.

Daar moest hij de keuze maken tussen twee veelbesproken spelers die verbannen werden uit de club, Lamkel Zé en Nainggolan: “Het zijn twee egocentrische types met een sterke persoonlijkheid, maar Didier komt in meerdere opzichten niet aan de enkels van Radja. Didier zorgde voor conflicten met sommige ploegmaats.”

“Dat verstoorde de dynamiek in de kleedkamer. Radja kleurde naast het veld buiten de lijntjes, maar was wel een groepsmens”, verklaart Butez. “Jong of oud, hij kon met iedereen overweg. Helaas moest ook hij de gevolgen van zijn daden dragen. Ik voel zijn afwezigheid wel. Niet alleen vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteiten, hij was ook een sfeermaker.”

Poll: Had Antwerp Nainggolan nog een kans moeten geven?

TAGS  I  Antwerp

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024