El Hadj doet boekje open over vertrek bij RSCA: "Daarom ging ik weg"

El Hadj doet boekje open over vertrek bij RSCA:
Vrijdag 07 april 2023 - 10:00   I   door Redactie

Anour Ait El Hadj (20) verliet eerder dit seizoen Anderlecht voor Racing Genk. Bij RSCA kreeg hij onder coach Felice Mazzu geen speelkansen meer.

El Hadj schoot als een komeet omhoog bij Anderlecht, maar dat kende geen vervolg. Hij verdween naar het achterplan en koos er uiteindelijk voor om naar Genk te verhuizen. In Het Nieuwsblad blikt hij terug op zijn afscheid van paars-wit.

“Mijn schuld. Ik was net 18, ik dacht dat alles vanzelf zou gaan", legt El Hadj uit. "Ik begon slecht aan de voorbereiding. Kompany was streng, bracht me nog terug, maar toch verdween ik weer uit beeld. Nu goed, op het einde van dat seizoen sprak Kompany mij moed in. Hij zou mij weer naar de top brengen. Alleen, hij vertrok naar Burnley.”

Na de komst van Mazzu werd het niet beter. “Ik kreeg een zitje in de tribune. Mazzu is een fijne mens, maar het was na twee weken al duidelijk dat ik niet paste in zijn filosofie. Ik werkte nochtans keihard, kreeg zelfs lof van ervaren rotten als Van Crombrugge en Hoedt. Ook van Kompany zou ik ­applaus hebben gekregen, zeker weten.”

Poll: Had Anderlecht hem moeten houden?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024