Rik De Mil geeft pijnlijke verklaring voor verbanning van Yaremchuk en Odoi

Rik De Mil geeft pijnlijke verklaring voor verbanning van Yaremchuk en Odoi
Donderdag 06 april 2023 - 21:00   I   door Redactie

Vrijdag ontvangt Club Brugge Seraing op Jan Breydel. Blauw-zwart moet winnen om de kansen op play-off 1 gaaf te houden, al zou dat geen moeilijke opdracht mogen worden tegen de rode lantaarn.

Vorig weekend mocht Roman Yaremchuk nog invallen tegen KV Mechelen. De Mil selecteerde hem weliswaar niet voor de wedstrijd van vrijdag. Ook Denis Odoi moet trouwens plaatsnemen in de tribune, enkele jonge gasten krijgen dan weer wél een kans. Tijdens een persconferentie gaf trainer De Mil meer uitleg.

Het zou niets te maken hebben met de leeftijd van de spelers: “Eerder heb ik al gezegd dat ik dit niet doe om te kunnen zeggen dat we toch iets positiefs gedaan hebben dit seizoen. Of om de coach te zijn die jonge gasten brengt. Als ik het gevoel heb dat sommigen beter doen dan anderen en dat ze hun kans verdienen, dan brengen we die ook.”

De Mil vindt de spelers die hij geselecteerd heeft momenteel dus beter spelen dan Yaremchuk en Odoi: “Leeftijd en ervaring spelen geen rol — kwaliteit is voor mij belangrijker.” Het Laatste Nieuws komt met de volgende conclusie: “Hun niet-selectie heeft vooral met de attitude in het Basecamp en meer bepaald op het trainingsveld te maken.”

Poll: Moet Club Odoi deze zomer van de hand doen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Seraing

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024