Frank Raes doet Franky Van der Elst blozen: “Zou Gert Verheyen luisteren?”

Frank Raes doet Franky Van der Elst blozen: “Zou Gert Verheyen luisteren?”
Dinsdag 04 april 2023 - 16:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League is de aandacht meestal gevestigd op de elf spelers op het veld. Toch zijn er ook heel wat figuren die niét tussen de lijnen staan, die heel wat aandacht krijgen. Denk maar aan het bestuur, de WAGs, de presentatoren en de journalisten.

Heel wat van die journalisten zijn zelf ooit voetballer geweest. Franky Van der Elst — die jarenlang sterkhouder was bij Club Brugge — is daar een goed voorbeeld van. ‘The Fox’ was maandag samen met Frank Raes te gast bij Sjotcast, de podcast van Het Nieuwsblad. Daar hadden ze het over wat je moet doen als journalist/presentator tijdens een match.

Eén van de dingen waar ze voor aanvang van de wedstrijd vaak hun hoofd over breken, zijn de opstellingen van de ploegen. Van der Elst moest onlangs voor de match bijvoorbeeld een opstelling doorgeven voor Eleven: “Die kwam op het scherm en dan ben ik toch wel tevreden als dat klopt, ja.” Frank Raes moest meteen even lachen.

“Franky is daar énorm met bezig, hé. Hij is tactisch de allerstrafste van alle journalisten, hij is altijd juist! Ik durf dat hier zomaar zeggen”, aldus Frank Raes. “Hij maakt geen enkele fout! Het is dan ook een soort sport om dat juist te hebben. Een test van je kennis, zogezegd. Bij de Champions League zitten daar trouwens vaak wél fouten in!” Podcasthost Yanko sloot af door een andere analist als concurrent op te werpen: "Zou Gert Verheyen luisteren?"

Poll: Wie denk jij dat tactisch de 'allerstrafste' is?

TAGS  I  Club Brugge  I  VRT

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024