Volgende topper staat klaar: “Zoon van Rik De Mil, híj zal het maken bij Club!”

Volgende topper staat klaar: “Zoon van Rik De Mil, híj zal het maken bij Club!”
Dinsdag 04 april 2023 - 08:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge werken ze een teleurstellend seizoen af. Naast de Champions League hebben ze nergens hoge toppen geschoren. Dat betekent weliswaar niet dat er geen toekomst meer is.

Bij Club NXT worden er op reguliere basis heel wat jongens klaargestoomd voor de A-ploeg. Dit seizoen werden onder meer Talbi en Vermant gepromoveerd van het beloftenteam naar de grote jongens. Een andere speler die dat deed, is Jorne Spileers. De 18-jarige centrale verdediger mocht onder Hoefkens zijn debuut maken.

Daarna verzamelde hij onder Parker geen speelminuten en nu is hij onder De Mil opnieuw een basisspeler. Ex-Club-trainer Obasohan weet dat Hoefkens en De Mil énorm belangrijk waren in de ontwikkeling van Spileers: “Voor Rik is Jorne als een zoon!” Bij Het Nieuwsblad zien enkele mensen die hem goed kennen nog wat werkpuntjes.

“Er zijn twee dingen die nog wat beter kunnen. Naast zijn communicatie, mogen er ook nog wat kilo’s spieren bij”, aldus Siquet, de bondscoach van de U19-Duivels. “Hij heeft het echt in zich om het bij Club te maken, dat is duidelijk!”, concludeert voormalig jeugdcoördinator Pascal De Maesschalck.

Poll: Is Spileers nu al de beste verdediger bij blauw-zwart?

TAGS  I  Club Brugge  I  Club NXT

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024