Frank De Bleeckere en co. verbazen Club-fans over veelbesproken strafschop

Frank De Bleeckere en co. verbazen Club-fans over veelbesproken strafschop
Maandag 03 april 2023 - 19:00   I   door Redactie

Naar goede gewoonte pakte het Referee Department maandag uit met zijn wekelijkse uitleg over enkele fases van het afgelopen voetbalweekend. Onder meer de penaltyfase in het duel tussen KV Mechelen en Club Brugge kwam aan bod.

Daar ging de bal op de stip nadat Dimitri Lavalée de bal tijdens een sliding met zijn hand ('met zijn steunarm') geraakt had in het strafschopgebied. Op Twitter waren de kijkers van de wedstrijd niet te spreken over de beslissing van de arbitrage.

Daags na de wedstrijd verschaft het Referee Department meer uitleg: “Dimitri Lavalée maakt — met intentie — zijn lichaam groter door die uitgestoken arm. De arm is er niet te ondersteuning. Dus er wordt logischerwijs een penalty gegeven.”

De meeste fans dachten dat het geen strafschop was aangezien het om Lavalée zijn steunarm ging: “De arm moet volgens het reglement het lichaam écht ondersteunen. Wanneer de verdediger de bal raakt, is zijn arm uitgestrekt op het veld. We volgen trouwens vooral het feit dat de VAR niet ingegrepen heeft!”

Poll: Volg jij de uitleg van het Referee Department?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Mechelen

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024