Club verkneukelt zich aan opvallende concurrenten voor Jutlga en Yaremchuk

Club verkneukelt zich aan opvallende concurrenten voor Jutlga en Yaremchuk
Maandag 03 april 2023 - 18:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge proberen ze dit seizoen op een positieve noot af te sluiten. Dat willen ze doen door de Champions’ play-off nog te halen, al hebben ze hun lot niet meer in eigen hand.

Dit weekend vlogen de ballen vlot binnen voor de landskampioen. Noa Lang wist twee keer te scoren en Brandon Mechele zette de eindstand op het bord. Doelpunten maken was dit seizoen weliswaar niet zo makkelijk voor blauw-zwart. Ze konden in de competitie vooralsnog 52 keer scoren.

Uit de top zeven doet enkel Standard minder goed met 51 doelpunten. Bij Club Brugge valt dat vooral te wijten aan de mindere vorm van hun spitsen. Yaremchuk presteert al het hele seizoen ondermaats en ook Jutgla lijkt zijn goede vorm deze winter kwijt te zijn gespeeld.

Er zijn twee spitsen die onder contract liggen bij blauw-zwart, die het momenteel wél bijzonder goed doen. Beiden zijn momenteel uitgeleend: Cyle Larin en Youssouph Badji. Larin speelde in de eerste seizoenshelft nog in België, maar wist nooit te bevestigen. In Spanje lukt hem dat wel met vijf goals in acht wedstrijden (VIDEO).

Charleroi

Die andere speler — Youssouph Badji — maakt momenteel het mooie weer bij Charleroi. Hij was dit weekend nog goed voor de winnende treffer in de zege tegen Westerlo (VIDEO). In zijn laatste vier wedstrijden kon hij drie keer scoren. Tegen KV Kortrijk en Antwerp was hij ook al goed voor het winnende doelpunt.

Deze zomer keert hij normaal terug naar Brugge om bij Club de voorbereiding van het nieuwe seizoen aan te vangen. Charleroi beschikt weliswaar over een aankoopoptie voor de 21-jarige spits. Als de Carolo’s daar géén gebruik van maken, dan zou hij volgend seizoen de concurrentie op Jan Breydel aan kunnen gaan met Yaremchuk en/of Jutgla.

Poll: Moeten Larin en Badji volgend seizoen een nieuwe kans krijgen bij CLub?

TAGS  I  Club Brugge  I  Charleroi

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024