‘Belgische topclub valt achterover en moet nu veertig miljoen euro ophoesten’

‘Belgische topclub valt achterover en moet nu veertig miljoen euro ophoesten’
Maandag 03 april 2023 - 12:30   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League naderen we stilaan het einde van de reguliere competitie. Drie clubs wisten zich al te plaatsen voor play-off 1: KRC Genk, Union en Antwerp.

KRC Genk is al enkele maanden de leider in de Pro League, maar verloor sinds de winterstop een groot deel van zijn voorsprong. Alles lijkt te herdoen bij de start van de play-offs. Terwijl de titelstrijd verder losbarst, liggen de Limburgers in de knoop met de fiscus.

De vzw hield zich de laatste jaren goed staande op financieel vlak. Nu heeft de fiscus volgens De Morgen zijn bedenkingen bij de statuten van de club. Aangezien ze een vzw zijn, moeten ze geen vennootschapsbelasting betalen. Maar die status van vzw trekt de fiscus nu in twijfel.

Voor de seizoenen 2015 tot en met 2020 moeten ze nu naar verluidt tóch de belasting betalen. Bovenop die belasting, komt er ook een verhoging van vijftig procent op het bedrag omdat men uitgaat van een vermoedelijke overtreding. Dat zou betekenen dat er maar liefst 39,4 miljoen euro gevorderd wordt.

Beroep

“Geen enkele Belgische club kan dat bedrag zomaar ophoesten”, concludeert de krant. De Pro League-leider zou zich niet al te veel zorgen te maken maar is wel meteen in actie geschoten. Ze leggen zich volgens De Morgen namelijk niet neer bij de aanslagen en zijn in beroep gegaan.

Poll: Vind jij het oké dat KRC Genk een vzw is?

TAGS  I  KRC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024