Degryse voorspelt wie play-off 1 speelt: “Ziet er voor déze ploeg niet goed uit!”

Degryse voorspelt wie play-off 1 speelt: “Ziet er voor déze ploeg niet goed uit!”
Maandag 03 april 2023 - 11:00   I   door Redactie

In de reguliere competitie moeten er nog drie wedstrijden afgewerkt worden. Er zijn drie ploegen die zich al verzekerd hebben van een plekje in de Champions’ play-off.

KRC Genk, Union en Antwerp zijn mathematisch namelijk al geplaatst voor play-off 1. Er maken op papier nog vier ploegen aanspraak op het laatste ticket: AA Gent, Club Brugge, Standard en Westerlo.

Heel wat analisten denken dat het een strijd wordt tussen Club en AA Gent. Marc Degryse probeert bij Het Laatste Nieuws te voorspellen wie het zal halen: “Het zal spannend blijven tot de allerlaatste speeldag!”

“Ik geeft het voordeel eerder aan AA Gent dan aan Club Brugge, om PO1 te halen. Gent zit in de flow en Club heeft zijn lot niet in eigen handen”, verklaart Degryse. “Ze moeten al hopen dat Union Gent kan doen struikelen.”

Sleutelmatch

“Maar dat zie ik niet gebeuren: Gent zal door zijn offensieve weelde wel iéts rapen tegen Union. Dat is echt een sleutelmatch. Voor Club ziet het er niet zo goed uit. Want zelfs áls ze over een week op gelijke hoogte komen van Gent, dan nog staan ze met een gewonnen match minder!” En dan plaatsen de Buffalo's zich dus voor PO1. 

Programma AA Gent:

08/04: AA Gent-Union
16/04: KV Mechelen-AA Gent
23/04: AA Gent-KV Oostende

Programma Club Brugge:

07/04: Club Brugge-Seraing
15/04: Westerlo-Club Brugge
23/04: Club Brugge-Eupen

Poll: Wie zal er kampioen worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Union  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024