Ongezien: De Bruyne doet Haaland stunten, Romelu Lukaku viert al mee

Ongezien: De Bruyne doet Haaland stunten, Romelu Lukaku viert al mee
Dinsdag 14 maart 2023 - 22:51   I   door Redactie

Hoezo Kevin De Bruyne versleten? Hoezo Erling Haaland zijn torinstinkt verloren? Tegen Red Bull Leipzig maakte Manchester City een statement.

Manchester City-Red Bull Leipzig 7-0

Wat was dat?! Een wervelwind, een tornado,... Noem het zoals je wil, maar Erling Haaland maakte zijn reputatie helemaal waar. Vijf keer (5!) scoorde het Noorse fenomeen. In zoverre dat je medelijden zou krijgen met de Duitsers.

Kevin De Bruyne, die nog eens mocht starten, beleefde het vanop de eerste rij. Hij hielp met een schitterend schot op de deklat zelfs mee aan de tweede goal van Haaland. En zorgde in de toegevoegde tijd met de 7-0 voor de kers op de taart.

Maar nog veel belangrijker: straks kan onze landgenoot vanaf de kwartfinale een nieuwe gooi doen naar eindwinst in het kampioenenbal. Om dan eindelijk die blinde vlek op zijn palmares uit te wissen.

Doelpuntenmakers:

22' Haaland 1-0 (pen), 24' Haaland 1-0, 45+2' Haaland 3-0, 49' Gündogan 4-0, 54' Haaland 5-0, 57' Haaland 6-0, 90+2' De Bruyne 7-0

 

FC Porto-Inter 0-0

Kwam Kevin De Bruyne aan de aftrap, dan moest Romelu Lukaku in zijn achtste finale met Inter bij FC Porto nog maar eens op de bank starten. Zijn heldenstatus bij Inter is wel heel ver weg. Scoren deed hij na zijn invalbeurt in minuut 70 ook deze keer niet.

Maar de 0-0 op het veld van Porto - echt wel door het oog van de naald - was voor Inter genoeg om na de 1-0-thuiswinst uit de heenmatch de kwalificatie voor de kwartfinale op zak te steken. Wie weet worden beide Rode Duivels straks wel tegen elkaar uitgeloot.

Poll: Wie maakt volgens jou het meest kans op eindwinst?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Red Bull Leipzig  I  FC Porto  I  Inter

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024