België verovert Europa: Énorme eer voor Club Brugge, Anderlecht én Union

België verovert Europa: Énorme eer voor Club Brugge, Anderlecht én Union
Zaterdag 11 maart 2023 - 14:00   I   door Redactie

Het was vooral donderdag een hoogdag voor de Belgische coëfficiënt. Anderlecht, AA Gent én Union speelden gelijk in respectievelijk de Conference League en de Europa League.

De Belgische ploeg die nog in actie kwam in de Champions League — Club Brugge — ging dinsdag dan weer kansloos onderuit tegen Benfica. Toch krijgt blauw-zwart nu een reden om (een beetje) te vieren.

De eerredder die Bjorn Meijer in het slot van de match wist te scoren, is door de UEFA namelijk uitgeroepen tot het ‘doelpunt van de week’. Die eer kreeg ook Anders Dreyer weggelegd in de Conference League.

De Anderlecht-speler haalde staalhard uit van ver buiten de zestien, waardoor Anderlecht met ambitie naar Spanje kan trekken voor de terugmatch. De ploeg die het meeste indruk maakte was weliswaar Union.

Boniface

De vicekampioen speelde 3-3 gelijk tegen Union Berlijn, de derde uit de Bundesliga. Victor Boniface was goed voor twee van de drie Brusselse goals. De spits speelde zó een sterke match dat hij werd uitgeroepen tot ‘Europa League-speler van de week’!

Poll: Wie heeft het meeste indruk gemaakt op jou?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union  I  Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024