Coucke schrikt op: ‘Anderlecht moet maar liefst 250 miljoen euro investeren’

Coucke schrikt op: ‘Anderlecht moet maar liefst 250 miljoen euro investeren’
Woensdag 08 maart 2023 - 10:00   I   door Redactie

Anderlecht zal zijn tenen moeten uitkuisen om ook volgend seizoen Europees voetbal te spelen. De recordkampioen staat op vier punten van play-off 2.

Bij de podcast Café Constant was HUMO-journalist Jan Hauspie te gast. Daar had hij het onder meer over de financiële problemen van paars-wit: “Ze gaan deze zomer enkele spelers moeten verkopen.”

“Ze dreigen naast Europees voetbal te grijpen en de Conference League is niet genoeg om de inkomsten op te trekken”, aldus Hauspie. “Dat kan je Vandenhaute weliswaar niet verwijten.”

“De financiële problemen zijn namelijk een oorzaak van de eerste twee jaren dat Coucke het beleid bepaalde”, viseert hij de Anderlecht-eigenaar. “Niet die ‘lijken uit de kast’ uit de vorige periode.”

Investering

“Er werd een enorm dure kern samengesteld en heel wat spelers werden met verlies verkocht”, legt de journalist de vinger op de wonde. “Daar zijn ze in het sukkelstraatje geraakt."

Maar wat heeft paars)wit dan nodig om uit dat sukkelstraatje te raken: “Ze zullen de komende jaren 200 tot 250 miljoen euro nodig hebben om weer een titelploeg te smeden. Wie gaat dat betalen? Coucke doet dit niet en Vandenhaute kan het niet!”

Poll: Zal Anderlecht zich tegen 2030 tot kampioen kronen?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024