Bommetje rond sterkhouder van Buffalo’s in aanloop naar Gent-Anderlecht

Bommetje rond sterkhouder van Buffalo’s in aanloop naar Gent-Anderlecht
Zondag 05 maart 2023 - 14:30   I   door Redactie

AA Gent krijgt zondag de kans om opnieuw dichter bij Club Brugge te sluipen. Maar vlak voor de match tegen Anderlecht is er toch heisa.

En dat heeft alles te maken met de contractverlenging van Sven Kums. Of beter gezegd, de contractverlenging die er maar niet komt. En dat steekt. Dat wrijft zijn vrouw Caroline De Clercq er in Het Laatste Nieuws goed in bij het Gentse bestuur.

"Het is de eerste keer dat hij in deze situatie zit", steekt ze van wal. "Sven wil graag blijven en had er op gerekend dat er al gesprekken zouden lopen. Dat is nog niet het geval. Ontgoochelend, als je kijkt naar zijn prestaties en statistieken. Zeker omdat Sven er al zo lang speelt."

Waarna ze aangeeft dat haar man waardering mist. "Hij heeft een band met AA Gent, hij ként Michel Louwagie en Ivan De Witte goed. De club gaf in oktober aan dat ze zouden samenzitten. Het is intussen maart. Dan denk ik: práát toch eens. Ik vind dat zo vreemd."

Niet respectvol

"Ook al kan je de speler nog geen duidelijkheid geven, zég dat dan. Of als zij willen dat Sven op zoek gaat naar een andere ploeg, laat dat dan weten. Geïrriteerd is Sven niet, teleurgesteld wel. Dit voelt niet respectvol."

Het is duidelijk dat mevrouw Kums zich niet inhoudt, al is het onduidelijk of haar man haar heeft aangestuurd. "Hij praat daar niet superveel over - Sven is een gesloten persoon. Maar ik weet dat hij onrustig wordt van deze situatie. Hij is zeer ongeduldig."

Druk

Een bommetje toch zo in aanloop naar de topper tegen Anderlecht. Qua druk zetten kan het natuurlijk wel tellen. Maar het is de vraag hoe voorzitter Ivan De Witte en algemeen manager Michel Louwagie hierop gaan reageren.

Poll: Vind je dat Gent al moest gepraat hebben met Kums?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024