Anderlecht-trainer Riemer haalt vernietigend uit: “Géén zelfvertrouwen én geen stijl!”

Anderlecht-trainer Riemer haalt vernietigend uit: “Géén zelfvertrouwen én geen stijl!”
Zaterdag 04 maart 2023 - 10:30   I   door Redactie

Anderlecht lijkt aan de betere hand. Na een moeilijke eerste seizoenshelft tellen ze in hun laatste vijf competitiematchen negen op vijftien.

De recordkampioen is ook al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen, best een mooie reeks. Bij Het Laatste Nieuws nam trainer Brian Riemer het woord. Daar had hij het onder meer over zijn eerste weken bij paars-wit.

“Ik ben toegekomen in een kleedkamer die volledig uitgeteld was, knock-out. Géén zelfvertrouwen, géén geloof, géén stijl. Er was niets, alleen maar angst”, onthult de Deen. Hij is dus duidelijk niet onder de indruk van het werk van zijn voorganger: Felice Mazzu.

Maar ook Robin Veldman — die nadat Mazzu aan de kant geschoven werd het stokje een tijdje overnam — kon die angst er dus niet uitkrijgen. “Elke keer kwam de ploeg met angst in de schoenen het veld op. Bang om wéér te verliezen”, aldus Riemer.

Fundamenten

“Deze groep was volledig kopje-onder gegaan. Hen opnieuw in zichzelf doen geloven, dat was mijn eerste taak. We moesten echt bij de basis beginnen”, gaat Riemer verder. “Ik wilde éérst de fundamenten leggen.”

Die fundamenten ontbraken volgens de Deen voor zijn komst: “Conditioneel groeien, defensief sterker worden, zodat we niet constant doelpunten zouden slikken.” Het ging er onder zijn voorgangers dus écht slecht aan toe met paars-wit.

“Eens dat op punt stond, wilde ik aan de offensieve patronen beginnen werken”, aldus Riemer over het feit dat paars-wit moeilijk lijkt te scoren. “Op een moeras kun je geen huis bouwen. Nu liggen die fundamenten er en kunnen we aan het offensieve beginnen werken!”

Poll: Zal Robin Veldman ooit opnieuw hoofdtrainer worden bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024