‘Zéér drastische ingreep: Het voetbal gaat er binnenkort voor altijd anders uitzien’

‘Zéér drastische ingreep: Het voetbal gaat er binnenkort voor altijd anders uitzien’
Donderdag 02 maart 2023 - 14:00   I   door Redactie

Er zijn heel wat dingen in het voetbal die niet op punt staan. In België is er momenteel de heisa rond de VAR, maar ook internationaal wordt er hard gewerkt om enkele problemen aan te pakken.

Dit weekend komt het IFAB, dat de spelregels in het voetbal beslist, samen in Londen. Daar zullen enkele opvallende zaken aangepakt worden. Allereerst willen ze het tijdrekken in het voetbal onder handen nemen.

Ze willen naar verluidt overschakelen op effectieve speeltijd. De klok zou dan stilgezet worden wanneer de bal niet in het spel is. Maar ook een andere, nóg vaker besproken regel zal onder de loep genomen worden: de buitenspelregel.

Onder meer Arsène Wenger wil daar volgens verschillende bronnen namelijk iets aanpassen in het voordeel van de aanvaller. Mocht zijn voorstel goedgekeurd worden, dan zou er pas sprake zijn van buitenspel als de aanvaller zijn lichaam volledig de lijn van de laatste verdediger is gepasseerd.

De regel

Dat is toch best een groot verschil met de huidige regel. Momenteel staat een aanvaller al buitenspel als zijn teen de lijn van de laatste verdediger gepasseerd is wanneer de pass getrapt wordt. Als Wenger en co. hun zin krijgen, dan zal dat volgend jaar dus niet meer het geval zijn. 

Poll: Ben jij een voorstander van het voorstel van Wenger?

TAGS  I  FIFA

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024