Selectie Duivels: Courtois verbaast met keuze tussen Alderweireld en Vertonghen

Selectie Duivels: Courtois verbaast met keuze tussen Alderweireld en Vertonghen
Woensdag 01 maart 2023 - 21:15   I   door Redactie

Heel België wacht in spanning op de eerste selectie van kersvers bondscoach Domenico Tedesco. Bij Eleven Belgium waren Nicolas Lombaerts en Imke Courtois te gast.

Daar hadden ze het over twee van de veteranen van de Duivels: Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. “In één jaar kan er veel veranderen, zeker op het einde van je carrière”, aldus Lombaerts over de goeie vorm van de centrale verdedigers.

“Het gaan natuurlijk een aantal overgangsjaren zijn bij de Duivels", pikt Imke Courtois in. “Je hebt mannen als Debast, Theate, Vanheusden en Faes. Daar moeten ze natuurlijk met aan de slag gaan.”

“Maar het gaat niet makkelijk zijn om Vertonghen of Alderweireld te vervangen… Als je één van hen twee meeneemt, dan denk ik dat Alderweireld op dit moment nog net iets scherper oogt dan Vertonghen”, aldus de zwangere analiste.

Vooroordelen

“Al is het zeer moeilijk om over één van de twee iets slechts te zeggen”, gaat ze verder. “Maar gaan je die twee uit elkaar halen? Want als je er nog eentje mee wil nemen voor de ervaring, dan moét je al gaan kiezen”,

“Om zulke keuzes te maken vind ik het een verstandige beslissing dat ze Tedesco aangesteld hebben, een buitenlander zonder vooroordelen!”, is de conclusie van de voormalige Red Flame.

Poll: Stel je bent bondscoach en je mag maar één van de twee spelers selecteren, wie kies je dan?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Antwerp

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024