Ex-bondscoach Wilmots maakt mogelijk totaal onverwachts terugkeer in JPL

Ex-bondscoach Wilmots maakt mogelijk totaal onverwachts terugkeer in JPL
Woensdag 01 maart 2023 - 15:00   I   door Redactie

Nog voor Roberto Martinez bondscoach was van de Rode Duivels, stond Marc Wilmots aan het roer van de nationale ploeg. Na de verloren kwartfinale op het EK van 2016 werd hij aan de kant geschoven.

De ex-Schalke 04-speler is nadat hij in februari 2022 aan de deur werd gezet bij de Marokkaanse topclub Raja Casablanca, niet meer actief geweest als trainer. De voormalige bondscoach klust momenteel bij als analist bij de RTBF.

Daar liet hij zich onlangs uit over een mogelijke terugkeer in de Jupiler Pro League. “Ik ga niet meer trainen in België, want ik ben overal zwartgemaakt”, aldus Marc Wilmots.

“Er is maar één club waar ik misschien een terugkeer zou willen overwegen”, gaat de ex-bondscoach verder. “Standard!” Dat is de ploeg waar Ronny Deila momenteel hoofdtrainer is.

Volgend seizoen

De kans lijkt onbestaande dat Deila snel opzijgeschoven zal worden door de Rouches, maar zijn goede prestaties zouden natuurlijk wél opgemerkt kunnen worden door Europese topclubs. Mocht Deila snel de stap hogerop zetten, dan kent Standard alvast een eerste potentiële opvolger.

Poll: Zou jij Marc Wilmots graag aan de slag zien gaan bij je favoriete JPL-club?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Standard

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024