Scheidsrechters vellen duidelijk oordeel over veelbesproken VAR-fase Buchanan

Scheidsrechters vellen duidelijk oordeel over veelbesproken VAR-fase Buchanan
Maandag 27 februari 2023 - 10:00   I   door Redactie

Hét gespreksonderwerp na de Slag om Vlaanderen was de elleboogstoot die Tajon Buchanan uitdeelde aan Gift Orban. De scheids had het niet gezien en de VAR greep niet in.

Vooral het feit dat de VAR het voorval onbestraft liet, lijkt niemand te kunnen begrijpen. AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck bestempelde het als: “Het failliet van de VAR”.

Daags na de wedstrijd vellen er enkele oud-scheidsrechters hun oordeel. “Het was duidelijk rood. Je ziet dat Buchanan weet dat hij een elleboog uitdeelt”, aldus Stéphane Breda bij RTBF.

“Het is aan de VAR om hier in te grijpen. Dit bevindt zich echt niet in de grijze zone. Hier moét de VAR de ref zeggen dat het rood is, er is geen discussie mogelijk!”, was de ex-ref duidelijk.

Penalty

Bij Het Laatste Nieuws reageerde er een andere voormalige scheidsrechter: Tim Pots. Er werd geopperd dat AA Gent een strafschop had moeten krijgen voor de bewuste fase.

“De bal ligt niet tussen de lijnen en dus kan er geen spelstraf worden uitgedeeld”, aldus Pots. “Enkel een disciplinaire straf is mogelijk.” Een rode kaart dus. 

Poll: Heeft Club Brugge verdiend gewonnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024