Torenhoge ambitie: Duivel met meer dan 100 caps wil niet stoppen en verbaast

Torenhoge ambitie: Duivel met meer dan 100 caps wil niet stoppen en verbaast
Woensdag 22 februari 2023 - 19:00   I   door Redactie

Het WK werd een grote teleurstelling voor de Rode Duivels, die in de groepsfase uitgeschakeld werden. Inmiddels waait er met Domenico Tedesco en Frank Vercauteren een nieuwe wind door de nationale ploeg.

Er wordt verwacht dat er heel wat zal veranderen onder de nieuwe bondscoach. Iedereen kijkt dan ook reikhalzend uit naar de eerste selectie van de Italiaanse Duitser. Eén speler die al een berichtje van de bondscoach gekregen heeft, is Jan Vertonghen.

In aanloop naar de wedstrijd van Anderlecht tegen Ludogorets stond Vertonghen de pers te woord. Daar ging het dus ook over de nationale ploeg, én welke rol de paars-witte verdediger daar nog voor zichzelf weggelegd ziet.

“Chiellini won op zijn 36ste nog een Europese titel. Ik voel me klaar om de Chiellini van België te worden”, verbaast een hyperambitieuze Vertonghen, die met het EK in 2024 dus nog een prijs wil pakken met de Rode Duivels.

Ouderdom

“Ik voel me momenteel bij Anderlecht in topvorm: zowel fysiek als mentaal”, concludeert de Anderlecht-kapitein. “Het beste elftal zal sowieso spelen en het is niet omdat je voor de kwalificatie opgeroepen wordt, dat je ook op het EK zal staan!”

Poll: Zullen de Rode Duivels het EK winnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024