Aster Nzeyimana en co. doen Club én Anderlecht opschrikken met voorspelling

Aster Nzeyimana en co. doen Club én Anderlecht opschrikken met voorspelling
Woensdag 22 februari 2023 - 12:30   I   door Redactie

Zowel Anderlecht als Club Brugge beleven een bewogen seizoen. Na het komende weekend zouden ze beiden virtueel in play-off 2 kunnen staan.

Anderlecht staat momenteel namelijk negende en telt nog maar één puntje achterstand op Cercle Brugge. Club ontvangt dit weekend dan weer AA Gent, dat met een overwinning over de landskampioen naar de vierde plaats zou springen.

Bij 90minutes stelt Aster Nzeyimana de volgende vraag: “Welke kans is het grootste: dat Club play-off 2 speelt, of dat Anderlecht play-off 2 speelt?” Filip Joos dient hem meteen van antwoord: “Ik denk dat Anderlecht dan play-off 2 speelt. Het zou een schande zijn mocht Club niet in play-off 1 zitten!”

“Ze treffen met AA Gent nu wel ongeveer de slechtste tegenstander die ze kunnen krijgen. Ze hebben het de laatste jaren zeer moeilijk tegen de Buffalo's en ze lijken hun thuisvoordeel helemaal kwijt te zijn”, aldus Joos. Het zal volgens de studio dus zeker niet evident worden voor blauw-zwart om de Champions' play-off te halen.

Kapitaalsvernietiging

Maar de kans dat Anderlecht play-off 2 haalt, is volgens hen dus wél groter dan dat Club play-off 1 mist. "Play-off 1 niet spelen zou dan ook kapitaalsvernietiging zijn", concludeert Joos. "Maar het is wel vijf voor twaalf bij blauw-zwart!" Er moet iets veranderen.

Poll: Welke kans is volgens jou het grootste?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024