‘Belangenvermenging: Enorme opsteker Anderlecht, domper Club en Antwerp’

‘Belangenvermenging: Enorme opsteker Anderlecht, domper Club en Antwerp’
Woensdag 22 februari 2023 - 09:00   I   door Redactie

Er is de laatste maanden bijzonder veel geschreven over de financiële situatie van de Belgische topclubs. Onder meer Antwerp liet een recordverlies optekenen.

Ze krijgen nu opnieuw een opdoffer toegediend, want het voorstel om gokreclame te verbieden in de sportwereld van Minister Vincent Van Quickenborne werd deze week officieel goedgekeurd.

Dat betekent dat onder meer Antwerp en Club Brugge een belangrijke sponsor zullen verliezen. Anderlecht en Union ontsnappen (vooralsnog) aan de nieuwe regel. Beiden worden gesponsord door Lotto.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘kansspelen’ en ‘loterijspelen’. Online gokken en sportweddenschappen vallen onder die kansspelen en worden vanaf 1 juli verboden in de sportwereld, zo meldt De Standaard. Reclame voor loterijspelen wordt (nog) niét verboden.

Kritiek

Er komt vanuit de MR wel kritiek op de nieuwe regeling. “Er is sprake van een belangenconflict wanneer de regering enerzijds optreedt als regulator en anderzijds ook producten verkoopt. Ik begrijp niet dat privébedrijven die duizenden mensen tewerkstellen, worden aangepakt", liet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez optekenen.

Poll: Vind jij het logisch dat er onderscheid gemaakt wordt tussen 'kansspelen' en 'loterijspelen'?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Union

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024