Brugs stadsbestuur trekt aan alarmbel bij blauw-zwart: "Zal niet meer voldoen"

Brugs stadsbestuur trekt aan alarmbel bij blauw-zwart:
Zaterdag 18 februari 2023 - 13:30   I   door Redactie

Club Brugge beleeft nu niet meteen zijn vrolijkste seizoen. De euforie rond de Champions League-kwalificatie voor de achtste finale is ver weg.

En dat heeft niet alleen met de sportieve neergang te maken. Nadat er woensdag na de confrontatie met Benfica opnieuw schrijnende beelden opdoken over de teloorgang van het Jan Breydelstadion, deed Franky Demon zijn zegje daarover bij Sporza.

Dat de Raad voor Vergunningsbetwisting de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion vernietigd heeft, kan de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening maar niet vatten. "Er moét een nieuw stadion komen, want Jan Breydel is tot op de naad versleten."

Als de vertraging blijft aanslepen kan dat mogelijk zware gevolgen hebben. "Er wordt dagelijks aan het stadion gewerkt om aan die vereisten te voldoen. Maar er komt een dag dat we zelfs met al het oplapwerk niet meer zullen voldoen aan de eisen."

Gevolgen

De Europese eisen, bedoelt Demon. En dat zou concreet willen zeggen dat Club Brugge geen Europese matchen meer in het huidige stadion zou kunnen afwerken. Met alle gevolgen vandien.

Poll: Wanneer denk je dat Club de eerste steen van het nieuwe stadion zal kunnen leggen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Benfica

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024