OFFICIEEL: Bondscoach toont geen genade en dumpt vertrouweling Duivels

OFFICIEEL: Bondscoach toont geen genade en dumpt vertrouweling Duivels
Vrijdag 17 februari 2023 - 19:07   I   door Redactie

Het is nog koffiedik kijken hoe Domenico Tedesco alles zal managen bij de Rode Duivels, maar vrijdag lichtte hij al een tip van de sluier.

In een interview met VTM en Het Laatste Nieuws onthulde hij dat het een kwestie van dagen zou zijn vooraleer zijn technische staf compleet zal zijn. Dat zijn vaste assistent Andreas Hinkel en keeperstrainer Max Urwantschky hem zullen vervoegen, is een publiek geheim.

Maar de nieuwe bondscoach verklaarde ook dat er voor Thomas Vermaelen géén plaats meer zal zijn. "In mijn ogen was het duidelijk dat zijn contract ten einde was en dat ik mijn staf mocht samenstellen. Ik ken Thomas Vermaelen bovendien niet."

Los daarvan wilde hij sowieso niet met iemand van de 'oude garde' in zee gaan. "Soms is het goed om niemand van vroeger erbij te hebben. En soms is het ook beter om vanaf nul te beginnen, en niet té veel te weten."

Andere rol

Dat wil niet zeggen dat Vermaelen de Belgische voetbalbond zal verlaten. Die wil de gewezen Rode Duivel immers helemaal niet kwijt. De krant weet dat er naar een andere rol gezocht wordt voor vertrouweling Vermaelen en dat de gesprekken lopen.

Poll: Vind jij het vertrek van Vermaelen een verlies voor de trainersstaf?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024