Zéér duidelijk: “Dít is het enige waar Club Brugge zich écht aan kan vasthouden”

Zéér duidelijk: “Dít is het enige waar Club Brugge zich écht aan kan vasthouden”
Woensdag 15 februari 2023 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge heeft de laatste tijd laten zien dat ze niet makkelijk verliezen. Winnen lijkt weliswaar even moeilijk te lukken. Onder Parker wonnen én verloren ze één keer, en speelde ze vijf keer gelijk.

Woensdagavond spelen ze in de Champions League tegen Benfica. Ze ontvangen de leider van de Portugese competitie op Jan Breydel. Bij Sporza blikte Peter Vandenbempt vooruit naar die wedstrijd.

“Als we het Benfica van tegen Juventus en PSG te zien krijgen, dan hoef je er als Club niet eens aan te beginnen. Dan moet je grote angst hebben voor een geweldig pak rammel”, opent Vandenbempt.

“Maar we zijn nu 3 maanden later en Benfica heeft toch een paar kleine barstjes vertoond. Onlangs werd het bijvoorbeeld uitgeschakeld in de beker door Braga”, ziet de journalist toch een kleine kans voor blauw-zwart.

Verrassing

In de competitie slikten ze in de laatste vijf wedstrijden weliswaar geen enkel tegendoelpunt: “Ze blijven een tempo ontwikkelen waar geen enkele Belgische ploeg mee meekan. Het is gewoon een ongelooflijk compleet elftal!”

Vandenbempt denk dus niet dat Club echt een kans heeft: “Het enige waar Club zich écht kan aan vasthouden, is dat wanneer je er helemaal niets van verwacht het vaak toch nog gebeurt. Als ze ervoor kunnen zorgen dat de terugmatch nog van belang is… ”

“Dan moet het nog altijd naar Benfica, waar het tegen een enorme muur komt te staan. Benfica thuis, dat is onwaarschijnlijk. In voetbal kan alles, maar in principe is dit Club ruimschoots onvoldoende om Benfica iets in de weg te leggen”, concludeert de journalist.

Poll: Zal Club de heenmatch winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Benfica

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024