Nieuwe irritaties van Duivels onthuld: “Spelers waren blij dat ze daar weg waren!”

Nieuwe irritaties van Duivels onthuld: “Spelers waren blij dat ze daar weg waren!”
Vrijdag 23 december 2022 - 20:00   I   door Redactie

De Rode Duivels werden in Qatar roemloos uitgeschakeld in de groepsfase. Enkel de match tegen Kroatië was op het gekende niveau. Keeperstrainer Erwin Lemmens liet zijn licht over het toernooi schijnen.

“We moeten eerlijk zijn: het was niet goed. Ons goeie voetbal kwam er niet meer uit, maar waaraan lag dat?”, opent Lemmens bij Het Belang van Limburg. “De mensen moeten de waarheid kennen. De voorbereiding was kort en die oefenmatch in Koeweit tegen Egypte was ook een foute keuze.”

“We moesten ons daar opladen voor het WK, maar er was in Koeweit totaal geen respect voor ons”, verklaart Lemmens. “Jan en alleman liep daar ons hotel binnen en de spelers werden amper afgeschermd. Dat was chaos alom.”

“Op een bepaald moment moesten we zelfs langs de keuken van het hotel naar binnen omdat het aan de receptie vol kinderen stond”, aldus de keeperstrainer. “Absurd. De spelers werden er gek van en vroegen zich af waarom ze de match moesten spelen.”

Rust

De hoofdreden om die wedstrijd te spelen was het financiële aspect, de bond kreeg namelijk vijfhonderdduizend euro voor die wedstrijd. “Maar de spelers snakten naar rust!”

“De wedstrijd tegen Egypte was dan ook slecht, maar oké… die 2-1- nederlaag kon ook iedereen wakker schudden. Al waren de spelers vooral blij dat ze daar weg waren”, concludeert Lemmens.

Poll: Heb jij al 'meer begrip' voor de Duivels dan net na de WK-uitschakeling?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Egypte

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024