Kompany doet boekje open over Anderlecht: "Velen kennen de hele waarheid niet"

Kompany doet boekje open over Anderlecht:
Zaterdag 17 december 2022 - 10:00   I   door Redactie

Vincent Kompany heeft nog eens teruggeblikt op zijn periode als coach van Anderlecht. Momenteel is hij trainer van Burnley.

In Engeland fronsten velen de wenkbrauwen omdat Kompany het 'grote' Anderlecht verliet voor het kleine Burnley. "Ik kom inderdaad van Anderlecht, wat een heel grote naam is. Maar velen kennen het hele plaatje niet", zegt hij bij ESPN.

"We werkten er met het vijfde of zesde budget van alle teams in België, maar in de perceptie werd Anderlecht nog aanzien als een team dat de nummer één is in België. Dat is geen goede balans om te starten als coach (lacht). Dus er was veel druk", klinkt het. Volgens Kompany heeft hij financieel met zijn manier van werken flink bijgedragen bij RSCA.

"We hadden één van de jongste kernen in Europa en we eindigden derde in de reguliere competitie. Het seizoen daarna waren we nog steeds héél jong en eindigden we ook derde in de reguliere competitie. We creëerden met de jonge spelers ook heel wat waarde voor de club, waardoor heel wat schulden konden worden afbetaald."

Poll: Had jij Kompany graag bij RSCA zien blijven?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024