Nieuwe schokgolf door Lotto Park: "Marc Coucke moet vertrekken bij Anderlecht"

Nieuwe schokgolf door Lotto Park:
Zaterdag 17 december 2022 - 08:00   I   door Redactie

De financiële toestand van Anderlecht is nog steeds niet rooskleurig. Om helemaal uit het slop te geraken, heeft de club volgens De Tijd opnieuw een nieuwe overnemer nodig. Marc Coucke zou dus plaats moeten ruimen.

Het verschil met Club Brugge is volgens de krant veel te groot. "Club Brugge ligt financieel al ver voorop en de kans is reëel dat de club zich daarvoor plaatst. Dan is ze zeker van minstens 60-70 miljoen euro", klinkt het.

"Kapitaalinjecties van telkens 20 tot 30 miljoen, zoals de voorbije jaren bij Anderlecht, zullen dan nog weinig uitmaken. De beste optie is een overnemer die voor tabula rasa gaat en de club in één keer financieel weer naar de top pusht", weet de krant.

Ondanks het feit dat Marc Coucke nog steeds de eigenaar is, is er volgens De Tijd wel verbetering merkbaar in de financiële toestand. Op 1 januari 2022 trad ook een nieuw businessplan in werking. "Natuurlijk is het onmogelijk bij de sluiting van het boekjaar op 30 juni - amper een half jaar later - alles opgelost te hebben. Maar de club is wel degelijk bezig aan een doorstart. Anderlecht is uit het financiële dal aan het kruipen", aldus het dagblad.

Poll: Vind jij ook dat Anderlecht een nieuwe eigenaar nodig heeft?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024