AA Gent-trainer Vanhaezebrouck haalt uit het niets staalhard uit naar Club Brugge

AA Gent-trainer Vanhaezebrouck haalt uit het niets staalhard uit naar Club Brugge
Vrijdag 16 december 2022 - 22:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck is een trainer die niet bang is om zijn mening te delen. De Buffalo durft in eigen boezem te kijken, maar laat zich ook bijzonder vaak uit over zijn concurrenten.

Dat was ook vrijdag weer het geval. De trainer had een gesprek met VTM. Daar hadden ze onder meer over de financiële situatie bij AA Gent. De Buffalo’s gingen vorige seizoen namelijk 6 miljoen euro in het rood.

“Ik hoef mij niets aan te trekken van de financiën. Ik pas mij aan aan de situatie”, opent Vanhaezebrouck. Blauw-zwart boekte 4,5 miljoen euro winst, maar Vanhaezebrouck is daar niet van onder de indruk.

“Kijk, als je al drie jaar Champions League speelt en daar enorm veel geld opstrijkt én daarnaast ook spelers verkoopt voor pakken geld… En toch maak je maar 4,5 miljoen euro winst, dan heb je ook niet geweldig gewerkt!”, klinkt de sneer naar Club.

Eigen vermogen

Als ze bij de landskampioen hun eigen vermogen bekijken, dan zullen ze waarschijnlijk eens goed lachen met de uitspraak van Vanhaezebrouck. Ze worden financieel enkel sterker en hebben 70 miljoen euro opzij staan als financiële buffer.

Poll: Is dit terechte kritiek van Vanhaezebrouck?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024