Enkel op déze manier kan Anderlecht zich nog redden: "In één keer naar de top!"

Enkel op déze manier kan Anderlecht zich nog redden:
Vrijdag 16 december 2022 - 21:00   I   door Redactie

Paars-wit kon vorig seizoen voor het eerst in jaren een positieve jaarrekening voorleggen. De 1,3 miljoen euro winst kon wel pas neergeschreven worden nadat de aandeelhouders ferm geïnvesteerd hadden.

Die aandeelhouders kunnen natuurlijk niet elk jaar zo fors investeren. Volgens De Tijd zit Anderlecht dan ook in een zéér penibele situatie. De zakenkrant ziet maar twee mogelijke uitwegen voor de recordkampioen. De eerste is om zwaar te snoeien in de bedrijfsuitgaven. Dat zou paars-wit weliswaar niet zien zitten.

Als de salarissen verlagen, dan kan dat een grote invloed hebben op de kwaliteit van de spelerskern, wat voor nóg slechtere resultaten kan zorgen. De uitgaven verminderen is dus geen optie, maar wat moet Anderlecht dan wél doen om deze zorgzame situatie recht te zetten?

De tweede optie is volgens De Tijd om de inkomsten gevoelig op te krikken, om zo betere resultaten én meer inkomsten te bemachtigen. "De beste optie is een overnemer die voor tabula rasa gaat en de club in één keer financieel weer naar de top pusht", meldt de krant. 

Uitdaging

Het vinden van zo'n investeerder zal een hele uitdaging worden voor de recordkampioen. De grote sponsors staan in financieel moeilijke tijden namelijk niet te springen om risico's te nemen. Het bestuur staat dus — alweer — voor een enorme uitdaging.

Poll: Is het vinden van een nieuwe eigenaar de beste oplossing voor RSCA?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024