Anderlecht kijkt met grote ogen naar Club en vreest voor puntenaftrek: “Té slecht”

Anderlecht kijkt met grote ogen naar Club en vreest voor puntenaftrek: “Té slecht”
Donderdag 15 december 2022 - 19:00   I   door Redactie

Anderlecht probeert in de tweede seizoenshelft de crisis achter zich te laten. Uit een publicatie van de nationale bank blijkt dat paars-wit vorig seizoen afsloot met een winst van 1,3 miljoen euro.

Operationeel gezien draaide Anderlecht weliswaar een verlies van 27 miljoen euro, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Op papier maakt Anderlecht tóch winst omdat de aandeelhouders aan kapitaalsverhoging hebben gedaan.

Dat vormt een probleem, want de eigenaars gaan niet elk jaar kunnen blijven bijpassen. Toch is zo’n kapitaalsverhoging interessant, want de financiën van een club werken in een vicieuze cirkel. Je krijgt meer geld als je beter presteert.

Maar om beter te presteren heb je ook betere spelers én dus meer geld nodig. Club Brugge zit momenteel in een positieve vicieuze cirkel, waar de eigenaars achterover kunnen leunen. Bij Anderlecht kunnen ze daar momenteel enkel van dromen.

Puntenaftrek

“Het zal niet zo zijn dat CEO Sports Fredberg een grote zak geld krijgt om aan een kampioenenploeg te bouwen. Daar zijn de financiële cijfers van Anderlecht de voorbije jaren te slecht voor”, aldus de Gazet van Antwerpen.

De krant laat ook weten dat Anderlecht binnen een aantal jaar moet vrezen voor puntenaftrek: “Over een traject van vijf jaar driegt er puntenaftrek voor clubs met een negatief eigen vermogen. Dat van paars-wit staat momenteel nog 17 miljoen euro in de min.”

Poll: Zal Anderlecht binnen vijf jaar een positief eigen vermogen hebben?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024