Bob Peeters pakt uit met zéér verrassend plan voor opvolger van Roberto Martinez

Bob Peeters pakt uit met zéér verrassend plan voor opvolger van Roberto Martinez
Zaterdag 10 december 2022 - 08:00   I   door Redactie

De taskforce van de KBVB is momenteel bezig met een nieuwe technisch directeur aan te stellen. Eens dat gebeurd is, zullen ze zich buigen over een opvolger voor Roberto Martinez.

De bond heeft een profielschets gemaakt van de nieuwe bondscoach. Het moet iemand zijn met een winnaarsmentaliteit. Daarnaast lijkt de kans het grootste dat het een buitenlandse naam zal worden.

Toch hoopt Youri Mulder dat er een Belgische trainer aan het roer zal komen: “Als ik aan een Belgische bondscoach denk, dan kom ik uit bij Hein Vanhaezebrouck en Vincent Kompany. Zij zijn de enige twee”, deelde hij mee bij Villa Sporza.

Volgens Bob Peeters wordt het nagenoeg onmogelijk om hen te overtuigen: “Zij staan nog te graag op het veld. Zij willen nog elke week die wedstrijdspanning. Als bondscoach moet je je tijd vullen”, verklaart de ex-Duivel.

Duobaan

Toch ziet Peeters een manier om één van hen tóch te kunnen overtuigen: “Tenzij je hen een duobaan zoals Dick Advocaat laat uitvoeren. Zo kan je hen overtuigen!” Advocaat combineerde in het verleden een functie als bondscoach met die van trainer van AZ.

Poll: Zou je Kompany/Vanhaezebrouck graag een 'duobaan' (bondscoach + trainer club) zien uitvoeren?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024