Bondscoach Martinez is duidelijk over de basisplaatsen van Vanaken en Debast

Bondscoach Martinez is duidelijk over de basisplaatsen van Vanaken en Debast
Zaterdag 19 november 2022 - 12:30   I   door Redactie

Vrijdag struikelde de Rode Duivels over hun laatste hindernis richting het WK in Qatar. Egypte won met 2-1 van onze nationale ploeg.

De wedstrijd werd vooral aangevangen als een mogelijkheid voor enkele spelers om ritme op de toen en te wennen aan de temperaturen. Twee spelers die al genoeg ritme hadden maar wél mochten meespelen waren Zeno Debast en Hans Vanaken.

“Ik koos voor Debast omdat hij het profiel heeft om op die positie te spelen”, citeert de Gazet van Antwerpen onze bondscoach. “Dendoncker komt ook in aanmerking voor die positie. Er is geen specifieke reden waarom ik niet voor hem koos.”

Hans Vanaken speelde geen sterke match en werd aan de rust vervangen door Tielemans: “We weten wat Hans kan brengen, maar in een team dat niet draait, is het moeilijk individuele prestaties te beoordelen.”

Middenveld

Wie zal er tegen Canada op het middenveld spelen? Er zijn best wat opties, maar de meeste analisten kiezen naast Witsel toch voor Amadou Onana: “Onana deed het goed in Nederland”, wist Martinez te zeggen over de Everton-sensatie.

Poll: Moeten Vanaken en Debast in de basis staan tegen Canada?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Egypte  I  Canada

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024