Jesper Fredberg drukt meteen ferme stempel bij paars-wit: Transferbeleid hervormd

Jesper Fredberg drukt meteen ferme stempel bij paars-wit: Transferbeleid hervormd
Woensdag 16 november 2022 - 09:00   I   door Redactie

Jesper Fredberg werd deze week aangesteld als nieuwe CEO van Anderlecht. De Deen treedt officieel pas op 1 januari in dienst, maar hij zal al meteen aan de slag moeten bij paars-wit.

Zo zal hij onder meer een nieuwe trainer aanstellen. “Het belangrijkste is dat de nieuwe coach de filosofie en speelstijl van Anderlecht belichaamt”, liet Fredberg eerder al weten. De nieuwe CEO heeft zich ook al uitgelaten over het transferbeleid van de recordkampioen.

Anderlecht koos er — met afwisselend succes — de laatste jaren voor om veel jonge spelers te huren. Jongens zoals Zirkzee en Nmecha deden het goed, maar het leverde financieel niets op voor paars-wit. Fredberg zal dan ook voor een transformatie zorgen.

“We willen in de toekomst geen spelers meer huren. Het doel is om spelers die ons een sportieve — en later financiële — meerwaarde kunnen opleveren definitief aan te trekken”, aldus Fredberg bij Sudpresse. “Ons beperkt budget? Geld betekent gelukkig niet alles in het voetbal, dat heb ik bij mijn vorige clubs bewezen.

Poll: Ben jij tevreden met het soort transferbeleid dat Fredberg in gedachten heeft?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024