Plots nieuwe controverse rond Radja Nainggolan door cocaïne en terreurgroep

Plots nieuwe controverse rond Radja Nainggolan door cocaïne en terreurgroep
Donderdag 10 november 2022 - 08:30   I   door Redactie

Iedere dag horen we in de pers wel iets over Radja Nainggolan. Hij werd een aantal weken geleden voor verschillende redenen naar de B-kern verbannen. Ook lanceerde hij Rad Lab.

Dat is een bedrijf dat onder meer privéjets verhuurt. Eén van de zakenpartners van Nainggolan is Ibrahim Ahmadoun. Ahmadoun was in 2011 én 2015 betrokken bij een grote cocaïnesmokkel.

In 2011 zou hij paperassen in orde gebracht hebben voor een vliegtuig dat geannuleerd werd door de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, zo meldt de broer van Ibrahim Ahmadoun. “Hij is nooit ondervraagd geweest en er liep nooit een onderzoek tegen hem.”

In 2015 wilde een Libanees een vloot privévliegtuigen laten charteren en dat wilde hij met Ibrahim bespreken. De Amerikanen vernamen dat nieuws en vroegen voor zijn uitlevering, die ze ook kregen.

Celstraf

Ibrahim bleek cocaïne in ontvangst te nemen voor de Libanese terreurorganisatie Hezbollah. Hij werd veroordeeld tot 100 maanden celstraf, maar werd in 2021 vervroegd vrijgelaten.

Nainggolan liet zich al uit over zijn nieuwe zakenpartner: “Het is niet omdat je in het verleden een fout hebt gemaakt dat je daar heel je leven moet voor boeten.”

“Ik erken dat ik een fout heb begaan en heb schuldig gepleit. Ik ben Radja eveneens heel dankbaar omdat ook hij mij een tweede kans gunt”, concludeert Ibrahim Ahmadoun.

Poll: Vind jij net als Radja dat mensen zoals Ibrahim een tweede kans verdienen?

TAGS  I  Antwerp

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024