OFFICIEEL: AA Gent komt nu opeens met excuses aan het adres van Club Brugge

OFFICIEEL: AA Gent komt nu opeens met excuses aan het adres van Club Brugge
Zondag 06 november 2022 - 16:30   I   door Redactie

AA Gent-Club Brugge was een topper op het scherpst van de snee met een twist waardoor er achteraf nog veel rond te doen was.

Mede door een spandoek dat de Gentse spionkop had opgehangen met daarop 'Dood aan verraders. Yaremchuk Judas." Een bedreiging richting Roman Yaremchuk die als ex-Buffalo verweten werd zijn gewezen club te hebben verraden door voor rivaal Club Brugge te gaan spelen.

Het spandoek werd nog tijdens de match verwijderd en achteraf kwam AA Gent met officiële excuses. "Wij keuren het spandoek ten zeerste af", klinkt het op de website. "Het is smakeloos, respectloos en hoort niet thuis in ons stadion."

"Dit was het werk van enkelingen, buiten medeweten van de club en zonder toestemming. Medesupporters hebben corrigerend opgetreden en het spandoek snel verwijderd. In naam van de verantwoordelijken excuseert AA Gent zich bij Roman Yaremchuk."

Vuurpijlen

Ook het gooien met vuurpijlen op het veld werd veroordeeld: "Niet alleen is dit verboden en levert het de club een nieuwe boete op, ook werd de eigen doelman in gevaar gebracht. De club zal er alles aan doen om de daders te identificeren en sanctioneren."

Poll: Vond je de excuses van Gent nodig?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024