Club Brugge speelt met vuur en kan niet overtuigen in penaltyfestijn tegen KVO

Zaterdag 29 oktober 2022 - 22:35   I   door Redactie

Na de weggegeven overwinning tegen Union en de pandoering in de Champions League van Porto probeerde Club Brugge weer aan te knopen met een overwinning tegen KV Oostende.

Club Brugge-KV Oostende 4-2

Na een rustige openingsfase was het Vanaken die de ban wist te breken. Vijf minuten later pakte Jutgla een cadeautje van de KVO-verdediging uit. De Spaanse spits zag al snel na de onderbreking zijn strafschop gered worden.

In vijf minuten tijd ging Boyata tweemaal zwaar in de fout, waardoor Hornby snel de aansluitingstreffer én gelijkmaker (penalty) wist te scoren. Iets later mocht ook Nielsen het proberen vanop de stip. De Deen maakte het in de rebound af.

Een eigen doelpunt van KVO legde de mach in een beslissende plooi. Dankzij deze overwinning nadert Club tot op één puntje van Antwerp, dat zondag nog tegen Charleroi speelt. De achterstand op leider KRC Genk bedraagt momenteel acht punten.

Doelpuntenmakers:

34’ Vanaken 1-0, 39’ Jutgla 2-0, 58’ Hornby 2-1, 65’ Hornby 2-2 (pen), 73’ Nielsen 3-2, 80’ Katelaris 4-2 (own)

Poll: Maak jij je zorgen om de mentaliteit bij Club Brugge?