Aster Nzeyimana en co. zien één man als dé gedroomde opvolger van Felice Mazzu

Aster Nzeyimana en co. zien één man als dé gedroomde opvolger van Felice Mazzu
Donderdag 27 oktober 2022 - 17:00   I   door Redactie

Anderlecht nam maandag afscheid van trainer Felice Mazzu. Wouter Vandenhaute liet al weten dat paars-wit Robin Veldman — die de komende weken Mazzu zijn taken overneemt — niet wil verbranden.

Het lijkt dan ook vrijwel een zekerheid dat Anderlecht nog op zoek zal gaan naar een andere T1. Er zijn al heel wat namen die de ronde doen: Hernan Losada, Nicolas Frutos, … Volgens Aster Nzeyimana en zijn gasten in 90 minutes zou Jess Thorup een ideale kandidaat zijn.

De Deen werd onlangs opzij geschoven door FC Kopenhagen. Wesley Sonck ziet wel iets in Thorup als opvolger van Mazzu: “Het lijkt me wel belangrijk dat het iemand wordt die de Belgische competitie kent, zo midden op het seizoen... Thorup zou dus wel kunnen.”

Sam Kerkhofs schuift nog wat kandidaten naar voren: “Alfred Schreuder of Peter Bosz… Maar die zijn wat onrealistisch, al zeker omdat Schreuder nog niet ontslagen is.” De kans bestaat ook dat Veldman trainer blijft bij RSCA, al zal het bestuur vooral voorzichtig omspringen met de Nederlander.

Poll: Zou jij Jess Thorup graag aan het werk zien als Anderlecht-trainer?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024