Nieuwe interim-coach Robin Veldman slaat meteen iedereen perplex bij Anderlecht

Nieuwe interim-coach Robin Veldman slaat meteen iedereen perplex bij Anderlecht
Woensdag 26 oktober 2022 - 17:30   I   door Redactie

Maak kennis met Anderlecht 2.0. Na het ontslag van Felice Mazzu heeft nu beloftentrainer Robin Veldman het roer in handen.

En zoals het een Nederlander betaamt sprak hij op zijn eerste persconferentie in aanloop naar de Europese match tegen het Roemeens FCSB meteen duidelijke taal. En daarbij kwam hij best wel verrassend uit de hoek.

"Qua voetbalfilosofie sluiten mijn ideeën misschien wel nauwer aan bij die van Vincent dan die van mijnheer Mazzu", kon Het Laatste Nieuws noteren. Naast het opvallende feit dat hij Kompany bij zijn voornaam noemde en het over Mazzu had als mijnheer, trok de krant daar nog een conclusie uit.

Namelijk dat het dus betekent dat we Anderlecht vanaf nu in andere veldbezetting mogen verwachten dan de 3-5-2 die paars-wit speelde onder Mazzu. "Voor mij is het meer een kwestie van jongens uitspelen op hun kwaliteiten dan dat het echt een kwestie van formatie is." Ja, dus.

Vertrouwen

Van een ommezwaai gesproken. "Ik wil dat wij terug vertrouwen uitstralen aan de bal en hoge druk blijven combineren met het maken van de juiste keuzes", vervolgde Veldman. "Als dat goed zit dan ben ik er zeker van dat ik snel opnieuw een glimlach kan toveren op het gezicht van de jongens."

Poll: Vind je dat Veldman van systeem moet veranderen?

TAGS  I  Anderlecht  I  RSCA Futures

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024