Club Brugge-doelman Simon Mignolet laat zich uit over Rode Duivel Eden Hazard

Club Brugge-doelman Simon Mignolet laat zich uit over Rode Duivel Eden Hazard
Maandag 24 oktober 2022 - 18:00   I   door Redactie

Binnen een kleine maand gaat het wereldkampioenschap voetbal van start. De Rode Duivels openen hun wereldbeker tegen Canada.

In aanloop naar het WK gaf Club Brugge-doelman Simon Mignolet een uitgebreid interview aan Het Belang van Limburg. De keeper praat onder meer over de rol van Real Madrid-speler Eden Hazard bij de Rode Duivels.

“Ik heb bij Eden een positieve evolutie gezien tijdens de laatste interlands”, opent Mignolet. “Als Hazard fit deel uitmaakt van de kern, geeft dat al een heel ander gevoel dan als hij er (zoals op het EK 2020) bij loopt en moet revalideren.”

Mignolet ziet momenteel ook een andere Duivel goed presteren: “Nu laat Trossard zien dat hij heel goed speelt. De interne concurrentiestrijd maakt dat het niveau van de Belgische ploeg verhoogt. Maar ik ga niet zeggen wie de voorkeur moet krijgen.”

Wedstrijdritme

“Oké, Hazard zal niet het wedstrijdritme hebben dat wij hopen te hebben. Maar als hij fit is en hij kan in de groepsfase zijn niveau opkrikken, dan zal dat er alleen maar voor zorgen dat de groepsdynamiek beter wordt”, concludeert het Club-sluitstuk.

Poll: Wie moet er volgens jou in de basis starten bij de Duivels?

TAGS  I  Club Brugge  I  Real Madrid  I  Rode Duivels

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024