“Real-doelman Courtois is de belichaming van alles dat de Belgen verafschuwen”

“Real-doelman Courtois is de belichaming van alles dat de Belgen verafschuwen”
Woensdag 19 oktober 2022 - 16:00   I   door Redactie

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois mocht maandagavond de prijs voor beste doelman van de wereld in ontvangst nemen. In de rangschikking van de Ballon D’Or werd hij pas zevende.

En daar was Courtois duidelijk niet tevreden mee. “Volgens mij is het voor een doelman onmogelijk om de Ballon d’Or te winnen, wat kan je nog meer doen dan ik het afgelopen seizoen?”, citeerde El Larguero de Rode Duivel.

Tim Tempelaars — de chef van de online redactie van Voetbal International — wist mee te delen dat er in Nederland veel ophef is ontstaan door de opmerkingen van Courtois: “Hij werkt met zijn uitspraken in Nederland als een rode lap.”

“Het is ongelofelijk hoeveel mensen zich opwinden over wat hij zegt”, gaat Tempelaars verder, “Dat komt voor een stuk door de rivaliteit tussen België en Nederland.” Volgens de journalist is Courtois de belichaming van alles wat de Belgen haten.

Dikke nek

“Hij gedraagt zich echt als een Hollander”, vervolgt de redacteur, “Alles wat de Belgen verafschuwen aan die dikke nekken: het zelfvertrouwen, de grote mond, lak hebben aan wat mensen van je vinden, Courtois is de personificatie daarvan.”

Poll: Heb jij problemen met de uitspraken van Thibaut Courtois?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024