Ontevreden Thibaut Courtois zorgt plots voor ophef: "Wat kan ik nog meer doen?!"

Ontevreden Thibaut Courtois zorgt plots voor ophef:
Dinsdag 18 oktober 2022 - 10:00   I   door Redactie

Het was maandag een bijzondere dag voor Thibaut Courtois met zijn uitverkiezing tot Beste Doelman ter Wereld. Maar toch was het niet allemaal hosanna.

En dat had alles te maken met zijn zevende plaats bij de verkiezing van de Ballon d'Or oftewel de Beste Voetballer ter Wereld. Een positie die heel wat kritiek deed losbarsten omdat Courtois een fenomenaal seizoen achter de rug heeft.

Zo haalde Real Madrid-icoon Iker Casillas zwaar uit: "Ik ben blij voor Thibaut Courtois. Met voorsprong de beste keeper ter wereld. Waar ik niet blij mee ben, is dat hij niet op het podium van de Ballon d’Or staat. Ik vraag me af waar de stemgerechtigden zich eigenlijk op baseren."

En ook Courtois zelf stelde zich vragen bij zijn zevende plek. "Ik zeg niet dat ik had moeten winnen, maar ik haal zelfs het podium niet als doelman die het Spaanse kampioenschap én de Champions League heeft gewonnen", kon El Larguero uit zijn mond noteren.

Onmogelijk

"Volgens mij is het voor een doelman onmogelijk om de Ballon d’Or te winnen", zuchtte hij. "Ik weet niet hoe je als keeper nog meer kan doen dan wat ik het afgelopen jaar heb gedaan." Ook de Rode Duivels snapt dus maar weinig van het stemsysteem.

Poll: Vind jij dat Courtois hoger had moeten eindigen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Ballon d'Or

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024