‘Michel Preud'homme mogelijk nieuwe bondscoach als opvolger van Martinez’

‘Michel Preud'homme mogelijk nieuwe bondscoach als opvolger van Martinez’
Maandag 10 oktober 2022 - 21:00   I   door Redactie

Dat de kans groot is dat Roberto Martinez straks stopt bij de Rode Duivels is algemeen geweten. Over zijn opvolger is minder bekend.

De voetbalbond liet alleszins al doorschemeren goed voorbereid te zijn. Naar wat dat juist betekent hebben we het raden, maar het zou zomaar kunnen dat Michel Preud'homme straks aan het hoofd van de nationale ploeg komt.

Daar hint de trainer  - op dit moment nergens aan de slag - alleszins zelf op. "De vrijheid die ik nu ervaar, heb ik nooit eerder in mijn leven gekend. Op dit ogenblik denk ik er zelfs niet aan om ooit nog te werken. Alleen weet ik niet of dat morgen ook nog het geval zal zijn", klinkt het mysterieus in HUMO.

En in een dubbelinterview in het weekblad met Guilian Preud’homme, de Brugse CEO van Club NXT en YLA, verrast hij zelfs zijn eigen zoon. "Je mag nooit iets zeggen waarop je later misschien moet terugkomen. Dan zeg ik liever niets." Kwestie van nog wat geheimzinniger te acteren.

Dubbele job

Zeker als de Rode Duivels ter sprake komen. "Op dit moment is de nationale ploeg geen optie." Om er evenwel meteen aan toe te voegen: "Luister: als je Michel Preud’homme wilt, kom je het hem vragen, zoals Club Brugge indertijd gedaan heeft."

"Er is in het verleden weleens over een dubbele job gesproken, waarbij ik Club en de nationale ploeg zou combineren", vervolgt hij. "Onder meer na het ontslag van Marc Wilmots. Maar Bart Verhaeghe wilde er niet van weten: hij wilde me exclusief bij Club Brugge."

Link

En laat Bart Verhaeghe nu net ondervoorzitter van de Belgische voetbalbond zijn. De link is snel gelegd. Vooral ook omdat er nu geen club is die Preud'homme kan tegenhouden om de functie van bondscoach op te nemen. Zou het?

Poll: Zou je Preud'homme een goede bondscoach vinden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Rode Duivels

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024