‘Selectie Duivels lonkt: Anderlecht heeft gouden chouchou van vele miljoenen in handen’

‘Selectie Duivels lonkt: Anderlecht heeft gouden chouchou van vele miljoenen in handen’
Zaterdag 10 september 2022 - 22:00   I   door Redactie

Anderlecht is niet alleen de club met het meeste titels achter zijn naam, het is ook nog een de club met de meest gerenommeerde jeugdopleiding van het land.

Dat blijkt nu ook nog maar eens. In de laatste voorselectie van de Rode Duivels zijn er maar liefst vijf spelers van Anderlecht geselecteerd. Natuurlijk werd Vertonghen niet op Neerpede opgeleid, maar als we naar de andere Duivels kijken komen we toch wat Anderlecht-leerlingen tegen.

Denk maar aan Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Dennis Praet. Volgens La Dernière Heure zou Zeno Debast een grote kans maken op een effectieve selectie bij de Duivels. De 18-jarige Debast is zich aan het ontpoppen tot vaste waarde bij Anderlecht en met de komst van Vertonghen lijkt niet hij, maar Delcroix geslachtofferd te worden.

Volgens Transfermarkt bedraagt de transferprijs van Debast momenteel vier miljoen euro. Over de hele wereld zijn er maar vier spelers van zijn leeftijd die een hogere waarde laten optekenen. Mocht Debast zijn progressie aanhouden en speelminuten blijven verzamelen, dan zal Anderlecht ongetwijfeld heel wat geld binnenrijven als ze hem verkopen.

Poll: Denk jij dat Debast effectief geselecteerd zal worden bij de Duivels?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024