Blauw-zwarte bestuur wil verandering zien: “Waarom moet het zó lang duren?”

Blauw-zwarte bestuur wil verandering zien: “Waarom moet het zó lang duren?”
Woensdag 07 september 2022 - 18:00   I   door Redactie

De transfermarkt is sinds dinsdagnacht gesloten. De Belgische clubs hebben bij deze hun huiswerk definitief af en kennen de kern waarmee ze minstens tot de winter zullen werken.

Bij Het Laatste Nieuws trekt Club Brugge-voorzitter Bart Verhaege het sluiten van de transfermarkt in vraag: “De mercato duurt te lang”, is de voorzitter duidelijk. “In België sluit de mercato op 6 september, internationaal op 1 september. Je bent drie maanden bezig en je weet niet waar je aan toe bent”, aldus Verhaeghe.

De Club-voorzitter stelt zich dan ook terecht vragen bij de transferdeadline: “Waarom kan die transferperiode niet op 31 juli afgesloten worden?” Een goede vraag van Verhaeghe, die enkel voordelen ziet in het vervroegd sluiten van de markt, zeker voor Club Brugge.

“Het inpassen van spelers tijdens een mercato is ook een thema” vervolgt de Vilvoordenaar, “Je kan moeilijk van Onyedika of Yaremchuk al alles verwachten.” Een speler heeft namelijk tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe club, omgeving, collega-voetballers en het speelsysteem.

Toekomst

“Het beste Club Brugge moet nog komen, maar dat is bij veel teams zo. Veel teams gaan hun beste voetbal pas in de komende weken en maanden brengen”, concludeert de voorzitter van Club Brugge.

Met een vroegere sluitingsdatum van de markt zou het welsiwaar mogelijk zijn voor de Belgische ploegen om op volle kracht het seizoen aan te vatten.

Poll: Denk jij net als Verhaeghe dat het beter zou zijn om de transfermarkt vroeger te sluiten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Jupiler Pro League

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024