Anderlecht met de grond gelijkgemaakt: “Ze moeten daar echt voor oppassen”

Anderlecht met de grond gelijkgemaakt: “Ze moeten daar echt voor oppassen”
Maandag 05 september 2022 - 16:00   I   door Redactie

Anderlecht is niet al te best aan het nieuwe seizoen begonnen. Met het gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven pakt de ploeg van Mazzu 10 op 21, niet genoeg voor een club als Anderlecht.

Zo oordeelt ook Philippe Albert bij La Capitale: “Voor Anderlecht is 10 op 21, dus minder dan 50% van de punten, gewoon niet genoeg”, moet de ex-Anderlecht-speler pijnlijk vaststellen. “Antwerp heeft al 11 punten meer!” , aldus Albert, die de toekomst niet paarskleurig ziet. 

Die achterstand zou volgens de gewezen profvoetballer namelijk snel kunnen oplopen: “Als je niet oppast, kan het gat bij de internationale break 17 of 18 punten zijn.” Om dat te vermijden zal paars-wit de volgende vier speeldagen dan toch wat beter voor de dag moeten komen. 

Het is weliswaar zeker geen mission impossible. Ze treden opeenvolgend aan tegen KVC Westerlo, KV Kortrijk, Sporting Charleroi en KV Mechelen. Allemaal haalbare kaarten. En ook de Europese horde zou geen probleem mogen zijn, het Deense Silkeborg is namelijk niet de allergrootste ploeg.

Poll: Denk jij dat Anderlecht de poulefase van de Conference League zal overleven?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024