‘Déze vier (!) Belgische topclubs worden helemaal afgeschreven’: "Zeer pijnlijk"

‘Déze vier (!) Belgische topclubs worden helemaal afgeschreven’:
Zaterdag 03 september 2022 - 15:30   I   door Redactie

Het Belgische voetbal loopt al enige tijd achter op de Europese toplanden. In Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en zelfs Frankrijk is het niveau een heel pak hoger. Dat is ook Jacques Sys niet ontgaan.

In Sport/Voetbalmagazine blikt de hoofdredacteur vooruit op de Europese competities. "Meer en meer draait het internationale topvoetbal op twee snelheden die verder uit elkaar groeien", aldus Sys, die de Belgische ploegen op de minder snelle baan ziet rijden. 

De uitschakeling van AA Gent tegen Omonia Nicosia vindt hij zeer pijnlijk. Maar ook Antwerp en Anderlecht blijven niet onbesproken: "Al even penibel is dat Antwerp de Conference League miste omdat het niet voorbij een Turkse middenmoter geraakte, terwijl Anderlecht zich de tanden stuk beet op Young Boys Bern."

Sys heeft het ook over de kansen van Club Brugge: "Club mag al blij zijn dat het bij het selecte gezelschap hoort. Ze komen terecht in een groep die mogelijkheden biedt, maar de Champions League heeft zijn eigen wetten." Zo refereert hij naar de 0-5 van Club tegen Red Bull Leipzig vorig seizoen. 

Boodschap 

Zijn besluit is dan ook hard: "De Jupiler Pro League biedt geen groeimogelijkheden meer. Voetballers die beter willen worden, moeten naar het buitenland. Zoals Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois." 

Poll: Welke ploeg zal het langste overleven in Europa?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024